Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de yoghurt met de helft van de tikka masala kruiden en breng op smaak met peper en zout. Snij de tempeh in stukken en meng door de yoghurtmarinade. Spreid de tempeh uit over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 20 à 25 min. in de hete oven.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Pel en snipper de ui, plet de knoflook tot moes en rasp de gember. Verwarm een geut arachideolie in een wok op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en gember 2 min. Snij de grote bloemkoolroosjes in kleinere stukjes en giet in de pan. Roerbak 2 min. en voeg de paprikareepjes toe. Roerbak 1 min. verder en blus met de gehakte tomaten en de kokosmelk. Kruid met de overige tikka masala kruiden, peper en zout. Laat 15 min. pruttelen. Giet de tempeh bij de groentesaus. Serveer met de rijst.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
478 KJ
Energie
114 kcal
Vetten
5.4 g
Fats acid satured
3.4 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
2.7 g
Eiwitten
4.3 g
salt
0.37 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.