Minestrone met ravioli en huisgemaakte basilicumpesto
Minestrone met ravioli en huisgemaakte basilicumpesto
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Pel en snipper de ui. Snij de selder in kleine stukjes.
Verwarm een scheutje olijfolie in een kookpot op een middelhoog vuur en stoof de ui 1 min. aan. Voeg de wortelblokjes en seldersticks toe en roerbak 5 min. verder. Blus met de bouillon en de gehakte tomaten en laat 10 min. pruttelen. Voeg de ravioli toe en laat nog 5 min. doorwarmen.
Mix de pijnboompitten samen met de basilicumblaadjes, de Parmezaanse kaas, het tot moes geplette teentje knoflook, een flinke scheut olijfolie en de balsamicoazijn tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in diepe borden en werk af met een lepel pesto.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
311 KJ
Energie
74 kcal
Vetten
4.1 g
Fats acid satured
1.0 g
Koolhydraten
6.0 g
waarvan suikers
2.0 g
Eiwitten
2.7 g
salt
0.72 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.