Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Was de spinazie en laat de artisjokharten uitlekken.
Verwarm een geutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Stoof de ui 2 min. Voeg de knoflook toe, stoof nog 1 min. Voeg de spinazie toe. Roerbak in 3-4 min. gaar.
Snij de artisjok in kleine blokjes en meng samen met de spinazie door de ricotta en de helft van de geraspte kaas. Kruid met een snufje nootmuskaat, peper en zout. Bestrijk de portobello's met olijfolie, leg in een ovenschaal en vul met het spinazie-ricottamengsel. Bestrooi met de rest van de kaas en schuif 10-15 min. in de oven.
Stoom de aardappelen gaar volgens de instructies op de verpakking. Snij de bieslook fijn en meng met de honing, olijfolie, citroensap en mosterd tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout en meng onder de aardappelen. Serveer met de portobello.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
411 KJ
Energie
98 kcal
Vetten
5.9 g
Fats acid satured
2.6 g
koolhydraten
6.2 g
waarvan suikers
2.0 g
Eiwitten
4.9 g
salt
0.25 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.