Snij de courgette, aubergine en rode paprika in hapklare stukken. Plet de knoflook tot moes en pel en snipper de ui. Verwarm een geut olijfolie in een kookpot op een middelhoog vuur. Fruit de ui 2 min., gevolgd door de knoflook. Voeg de paprika toe. Roerbak 5 min. en voeg de aubergine en courgette toe. Roerbak nog 2 min. verder en blus met de tomaten uit blik en een geutje water. Voeg de suiker toe en kruid met tijm, peper en zout. Laat 15 min. pruttelen.
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm een klontje boter in een pan en bak de merguezworstjes in ongeveer 10-15 min. gaar. Prak met een vork de couscous los, kruid met peper en zout en meng er een klontje boter doorheen. Dien op bij de merguez en ratatouille.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
529 KJ
Energie
126 kcal
Vetten
6.0 g
Fats acid satured
2.7 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
2.7 g
Eiwitten
6.3 g
salt
0.44 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.