Lamskoteletjes, doperwtensalsa met munt en wortelpuree
Lamskoteletjes, doperwtensalsa met munt en wortelpuree
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil en snij de aardappelen en wortels in even grote stukken. Kook samen gaar in ongeveer 20-25 min. in gezouten water.
Verwarm een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de gehakte lamskoteletjes goudbruin in ongeveer 10 min.
Breng water aan de kook en voeg de erwtjes toe. Kook in ongeveer 5 min. beetgaar. Giet af en spoel met koud water. Prak de erwtjes grof. Snij de munt fijn en meng samen met het citroensap door de doperwten. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Giet het water van de aardappelen en wortels af en stamp samen met een klontje boter, een snuf nootmuskaat, peper en zout tot een smeuïge puree. Dien op met de lamskoteletjes en de doperwtensalsa.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
397 KJ
Energie
95 kcal
Vetten
3.5 g
Fats acid satured
1.7 g
Koolhydraten
9.7 g
waarvan suikers
2.0 g
Eiwitten
5.1 g
salt
0.12 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.