Gebakken halloumi met quinoa, ovengeroosterde groenten en yoghurtvinaigrette
Gebakken halloumi met quinoa, ovengeroosterde groenten en yoghurtvinaigrette
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
Pel en snij de ui in dunne partjes, snij de rode biet in hapklare stukken. Leg de broccoliroosjes, bloemkoolroosjes, rode biet en rode ui in een grote ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng goed dooreen. Schuif 25 min. in de hete oven. Giet er de laatste 10 min. de hazelnoten bij.
Snij de bieslook heel fijn en meng samen met de honing, graanmosterd, een geut olijfolie en een klein scheutje witte wijnazijn door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm wat olie in een pan op middelhoog vuur. Snij de halloumi in plakjes van 0,5 cm. Dep met wat keukenpapier droog en bak in 5-6 min. aan beide kanten goudbruin. Serveer de halloumi met de quinoa, de ovengeroosterde groenten en de yoghurtvinaigrette.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
729 KJ
Energie
174 kcal
Vetten
9.6 g
Fats acid satured
3.9 g
Koolhydraten
12 g
waarvan suikers
3.7 g
Eiwitten
8.3 g
salt
0.7 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.