Ovengebakken cannelloni met vulling van ricotta en spinazie
Ovengebakken cannelloni met vulling van ricotta en spinazie
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Plet de knoflook tot moes. Was de spinazie.
Verwarm een geutje olijfolie in een kookpot op een middelhoog vuur. Stoof de ui 2 min. aan, gevolgd door de knoflook. Stoof nog 1 min. verder en voeg dan de spinazie toe. Roerbak in ongeveer 3 min. gaar. Meng de spinazie met de ricotta, pijnboompitten en de helft van de Parmezaanse kaas. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Leg een lasagnevel in de breedte op je werkblad en schep 1 el ricotta-spinaziemengsel onderaan en over de breedte van het lasagnevel. Rol nu voorzichtig op tot een cannelloni. Werk zo al de vulling op. Giet een klein beetje passata op de bodem van een grote ovenschaal en schik de cannelloni's naast elkaar. Meng de rest van de passata met de room en giet over de cannelloni. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Schuif 15 à 20 min in de hete oven.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
680 KJ
Energie
163 kcal
Vetten
9.1 g
Fats acid satured
3.8 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
2.3 g
Eiwitten
8.3 g
salt
0.35 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.