Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Giet de verse erwtjes 5 min. voor het einde van de kooktijd bij de pasta.
Verwarm een klontje boter in een grote pan op middelhoog vuur. Stoof de prei in ongeveer 15 min. gaar en giet de spekblokjes halfweg de gaartijd bij de prei. Kruid met peper en zout.
Kluts de eieren los en voeg de room en Parmezaanse kaas toe. Kruid met peper en zout. Giet de pasta en erwtjes af en meng er het eimengsel doorheen. Blijf roeren tot de massa stolt en je een smeuïge pasta hebt. Meng er vervolgens de prei en spekblokjes doorheen en kruid naar smaak met extra peper.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
793 KJ
Energie
188 kcal
Vetten
6.3 g
Fats acid satured
2.9 g
Koolhydraten
22 g
waarvan suikers
1.9 g
Eiwitten
10 g
salt
0.6 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.