Witte asperges met Italiaanse ham, geroosterde krieltjes met ansjovissaus
Witte asperges met Italiaanse ham, geroosterde krieltjes met ansjovissaus
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de krieltjes doormidden en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Schuif 25 min. in de hete oven. Leg de plakjes ham op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ongeveer 7-10 min.
Schil met een dunschiller de asperges en breek het houterige uiteinde ervan. Kook de asperges in licht gezouten water in 5-6 min. beetgaar.
Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes en plet de knoflook tot moes. Verwarm een geut olijfolie in een sauspannetje en verwarm de knoflook, ansjovisolie, ansjovis en kappertjes. Plet met de achterkant van een houten lepel de ansjovis tot moes. Voeg een klontje boter toe en roer tot een saus. Meng de waterkers en de ansjovissaus door de krieltjes. Verdeel de asperges over de borden en verkruimel er de Italiaanse ham overheen. Serveer met de krieltjessalade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
415 KJ
Energie
99 kcal
Vetten
4.7 g
Fats acid satured
1.3 g
Koolhydraten
8.1 g
waarvan suikers
0.9 g
Eiwitten
5.3 g
salt
1.2 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.