Kipshoarma met homemade korianderhummus en gepekelde komkommer
Kipshoarma met homemade korianderhummus en gepekelde komkommer
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Was en snij de komkommer in plakjes. Pel en snij de rode ui in halve maantjes. Meng de komkommer met de rode ui. Verwarm de azijn en suiker in een sauspannetje en giet, eens de suiker volledig opgelost is, het mengsel over de komkommerschijfjes en rode ui. Laat 15 min. marineren.
Snij de kip in blokjes en kruid met kippenkruiden. Verwarm een geut arachideolie in een pan of wok en roerbak de kippenblokjes in ongeveer 10 min. gaar.
Plet de knoflook tot moes. Giet het vocht van de kikkererwten af en mix samen met de knoflook, het citroensap, sesamzaad, een flinke geut olijfolie en de koriander tot een smeuïge hummus. Kruid met peper en zout. Verwarm de tortillawraps en beleg met de hummus, het vlees en het komkommer-uimengsel. Rol strak op.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
662 KJ
Energie
157 kcal
Vetten
4.9 g
Fats acid satured
0.7 g
Koolhydraten
17 g
waarvan suikers
2.1 g
Eiwitten
11 g
salt
0.43 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.