Knapperige kalkoenschnitzel met in boter gebakken asperges en waterkerspuree
Knapperige kalkoenschnitzel met in boter gebakken asperges en waterkerspuree
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Hak de waterkers en de peterselie fijn. Schil de asperges van het topje naar beneden en snij er dan het kontje af. Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar in licht gezouten water. Leg de asperges in koud water, kruid met zout en breng aan de kook. Zet het vuur af zodra het water kookt. Laat de asperges nog 10 min. in het hete water liggen en giet dan af.
Verhit boter in een pan en bak de schnitzels aan beide kanten krokant op een laag vuurtje. Bak de gekookte asperges kort op hoog vuur in wat boter. Kruid met wat peper.
Prak de gekookte aardappelen fijn met boter en het ei. Meng er melk onder tot je een gladde puree bekomt. Meng er de fijngehakte waterkers onder. Kruid met peper en zout. Serveer de asperges met de schnitzels en de waterkerspuree. Garneer de asperges met de fijngehakte peterselie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
378 KJ
Energie
90 kcal
Vetten
3.9 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
9.8 g
waarvan suikers
1.0 g
Eiwitten
3.4 g
salt
0.26 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.