Romige pasta met witte asperges, gerookte zalm en verse kruiden | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Romige pasta met witte asperges, gerookte zalm en verse kruiden

Romige pasta met witte asperges, gerookte zalm en verse kruiden

Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
  1. Verwijder de kontjes van de asperges. Schil en kook de asperges 20 min. in gezouten water. Kook de pasta in gezouten water.
  2. Hak de bieslook en de dragon fijn. Pel en hak de sjalot fijn. Fruit de sjalot in de boter. Bestrooi met de bloem en bak nog 1 min. op een zacht vuur terwijl je roert. Giet de witte wijn en het citroensap erbij. Laat nog 1 min. sudderen. Giet de room erbij en breng aan de kook. Giet de verse kruiden erbij en kruid met peper en zout.
  3. Snij de gerookte zalm in reepjes. Giet de asperges af en snij overlangs doormidden en daarna in schuin afgesneden stukken. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de pasta met de kruidensaus, het kookvocht en de asperges. Serveer met de reepjes gerookte zalm. Dien onmiddellijk op.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 631 KJ
Energie 150 kcal
Vetten 4.7 g
Fats acid satured 2.5 g
Koolhydraten 20 g
waarvan suikers 1.7 g
Eiwitten 6.1 g
salt 0.43 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • witte asperges 500 g
  • takjes dragon 2
  • stelen bieslook 5
  • sjalot 0.5
  • citroen (sap van) 0.5
  • sneden gerookte zalm 4
  • droge witte wijn 25 ml
  • vloeibare room 100 ml
  • pasta 250 g

Niet inbegrepen in de box

  • boter 15 g
  • bloem 1 el
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • witte asperges 500 g
  • takjes dragon 2
  • stelen bieslook 5
  • sjalot 0.5
  • citroen (sap van) 0.5
  • sneden gerookte zalm 4
  • droge witte wijn 25 ml
  • vloeibare room 100 ml
  • pasta 250 g

Niet inbegrepen in de box

  • boter 15 g
  • bloem 1 el
  • peper
  • zout