Kalfslapjes met asperges, gebakken aardappelschijfjes en geroosterde tomaten
Kalfslapjes met asperges, gebakken aardappelschijfjes en geroosterde tomaten
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de bieslook fijn. Snipper de sjalot. Schil de asperges van het topje naar beneden en snij er het kontje af. Doe de tomaten in een bakblik en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en zet het bakblik 20 min. in de hete oven.
Leg de asperges in licht gezouten koud water en breng aan de kook. Zet het vuur af zodra het water kookt. Laat de asperges nog 10 min. in het hete water liggen en giet af. Bak de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking op een middelhoog vuur in boter. Bak de escalopes in wat boter. Kruid met peper en zout.
Fruit de sjalot glazig in wat olijfolie. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Voeg er de room aan toe en kruid met de bieslook, citroensap, peper en zout. Serveer het vlees met de aardappeltjes, asperges en tomaten. Schenk het bieslooksausje over het vlees en de asperges.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
337 KJ
Energie
81 kcal
Vetten
4.9 g
Fats acid satured
2.9 g
Koolhydraten
5.4 g
waarvan suikers
1.4 g
Eiwitten
2.9 g
salt
0.09 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.