Gebakken lamskoteletjes en groentecouscous met citrustwist
Gebakken lamskoteletjes en groentecouscous met citrustwist
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Snij de zoete pepers in halve maantjes. Snij de olijven in ringetjes. Haal het vruchtvlees uit de sinaasappel. Hak de bladpeterselie fijn. Breng het water aan de kook en los de bouillon erin op.
Stoof de wortelblokjes en de zoete pepers 5 min. aan in wat olijfolie op een laag vuurtje. Kruid met peper en zout. Kruid de lamskoteletten met peper en zout en bak het vlees rosé op een middelhoog vuur in boter.
Schenk de bouillon op de couscous tot die net onder staat. Dek af en laat 5 min. wellen. Maak de couscous los met een vork en meng er de gestoofde groenten onder, samen met de olijven, de rozijnen, het vruchtvlees van de sinaasappel en de peterselie. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Serveer bij de lamskoteletten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
549 KJ
Energie
130 kcal
Vetten
4.2 g
Fats acid satured
1.9 g
Koolhydraten
16 g
waarvan suikers
6.1 g
Eiwitten
6.3 g
salt
0.62 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.