Gepocheerd eitje op een bedje van linzen, rucola en zoete aardappel
Gepocheerd eitje op een bedje van linzen, rucola en zoete aardappel
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zoete aardappelfrietjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Schuif 20 min. in de hete oven.
Spoel de linzen en hak de pecannoten grof. Ontzaad de tomaten en snij in kleine blokjes. Meng de mosterd, het citroensap, de honing en tot moes geplette knoflook samen met olijfolie tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout.
Breng water met een flinke geut azijn aan de kook. Draai het vuur lager (het water mag niet meer koken) en maak een draaikolk in het water. Breek één per één de eitjes in een tas en laat ze een voor een in het draaiende water glijden. Laat 3 min. koken. Breng de linzen met de aardappel, rucola, tomaten en pecannoten op smaak met de vinaigrette. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op wat keukenpapier. Serveer de salade met een gepocheerd eitje.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
382 KJ
Energie
91 kcal
Vetten
4.6 g
Fats acid satured
0.7 g
Koolhydraten
7.2 g
waarvan suikers
2.3 g
Eiwitten
4.1 g
salt
0.13 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.