Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de courgette in de lengte in dunne plakken. Meng de ricotta met de zeste van de citroen, peper en zout.
Giet een beetje gehakte tomaten op de bodem van een grote rechthoekige ovenschaal. Schik er een vers lasagnevel op. Schik daarop de courgetteplakjes naast elkaar, besmeer met de citroenricotta en bestrooi met pijnboompitten en doperwten. Bedek met lasagnevellen en de gehakte tomaten. Kruid met oregano, peper en zout en leg er royaal wat spinazie op. Bedek opnieuw met een lasagnevel en courgette. Leg daarop weer een vel lasagne en eindig met ricotta.
Meng het paneermeel met een flinke geut olijfolie en de gehakte peterselie. Strooi over de lasagne en zet 20 min. in de hete oven.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
452 KJ
Energie
107 kcal
Vetten
4.3 g
Fats acid satured
12 g
koolhydraten
2.3 g
waarvan suikers
1.1 g
Eiwitten
4.8 g
salt
0.23 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.