Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze gaar. Bak de amandelschilfers goudbruin in een droge pan op een laag vuur.
Verwarm een klontje boter in een pan en bak de Ardense oesters aan beide kanten goudbruin op een middelhoog vuur. Snij intussen de champignons in kwartjes en snipper de sjalot. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Voeg een nieuw klontje boter toe aan de pan en bak de sjalot 1 min. Bak de champignons 2 à 3 min. mee en blus met de wijn en room. Schraap het aanbaksel los en laat 2 min. pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af en plet samen met de amandelschilfers, een klontje boter en een scheutje melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en serveer met de Ardense oester en champignonsaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
503 KJ
Energie
120 kcal
Vetten
6.6
Fats acid satured
3.4
koolhydraten
5.8
waarvan suikers
0.6
Eiwitten
8.1
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.