Auberginetorentjes met ricotta-tomatensaus | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Auberginetorentjes met ricotta-tomatensaus

Auberginetorentjes met ricotta-tomatensaus

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de sjalot. Snij de tomaat en de mozzarella in plakjes. Snij de aubergine en courgette in plakken van 1 cm. Stoof de plakken aubergine en courgette beetgaar in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.

  2. Stoof de sjalot aan in wat olijfolie op een laag vuurtje en schenk er de pastasaus bij. Smelt er de ricotta in en kruid bij met peper en zout. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak 2 torentjes per persoon: onderaan een plakje aubergine, daarop tomaat, mozzarella en courgette, om te eindigen met een plakje aubergine. Leg er het afbakbrood bij. Zet de bakplaat 10 min. in de hete oven.

  3. Verdeel de tomatensaus over de borden en zet er de auberginetorentjes in. Ga er nog eens met de pepermolen over. Serveer met het krokante brood.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 391 KJ
Energie 94 kcal
Vetten 5.0
Fats acid satured 2.2
koolhydraten 6.9
waarvan suikers 2.7
Eiwitten 4.7
salt 0.59

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • sjalot 1 st
  • tomaat 1 st
  • mozzarella 100 g
  • aubergine 0.5 st
  • courgette 0.5 st
  • pastasaus met pecorino 320 g
  • ricotta 100 g
  • stokbrood 120 g

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • bakpapier
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • sjalot 1 st
  • tomaat 1 st
  • mozzarella 100 g
  • aubergine 0.5 st
  • courgette 0.5 st
  • pastasaus met pecorino 320 g
  • ricotta 100 g
  • stokbrood 120 g

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • bakpapier