Caprese salade met Italiaanse ham en zongedroogde tomatendressing
Caprese salade met Italiaanse ham en zongedroogde tomatendressing
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C en bak de ciabatta af volgens de instructies op de verpakking. Verwarm een grillpan op een hoog vuur. Snij de courgette in plakjes van 0,5 cm. Gril de plakjes ongeveer 3 min. aan elke zijde.
Snij intussen de buffelmozzarella en de tomaten in even dikke plakjes. Voor de vinaigrette : mix de zongedroogde tomaten en hun olie fijn met de olijfolie, witte wijnazijn, 10 basilicumblaadjes en oregano. Kruid met peper en zout.
Schik de courgette, tomaat en mozzarella dakpansgewijs op een bord. Leg in het midden de plakjes rauwe ham en besprenkel met de tomatendressing, pijnboompitten en overgebleven blaadjes basilicum. Serveer met ciabatta. Tip: de rest van de dressing kan je 1 week in de koelkast bewaren in een afgesloten potje.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
569 KJ
Energie
136 kcal
Vetten
8.5 g
Fats acid satured
2.3 g
Koolhydraten
9.1 g
waarvan suikers
1.6 g
Eiwitten
5.2 g
salt
0.74 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.