Smelt de boter en meng met de miso tot een smeuïg papje. Snij de champignons in repen. Snipper de lente-ui.
Kook de noedels net gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet het water af en spoel onder koud water, zo voorkom je kleven. Breng op smaak met de sesamolie en sojasaus.
Verwarm een klontje boter in een pan en bak 1/3 van de lente-ui. Voeg na 2 min. de champignons toe. Bak in ongeveer 5 min. gaar. Voeg de miso-boter toe en laat nog 2 min. verder garen op een zacht vuur. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper. Draai het vuur uit en meng de noedels onder de champignons. Meng goed dooreen en serveer met de overgebleven lente-ui en sesamzaad.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
680 KJ
Energie
462 kcal
Vetten
6.1 g
Fats acid satured
2.8 g
Koolhydraten
20 g
waarvan suikers
1.7 g
Eiwitten
5.8 g
salt
1.6 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.