Chipolata met geroosterde courgette en aardappelsalade met bieslookdressing
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de aardappelen in stukjes en kook ze gaar in de schil in gezouten water, in ongeveer 20 min.
Snij de uiteinden van de courgettes. Snij ze eerst in de breedte en dan in de lengte doormidden. Snij ze vervolgens in de lengte in partjes. Leg de courgettepartjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif 10 à 15 min. in de hete oven.
Verwarm een antikleefpan op een middelhoog vuur en bak de chipolata's in ongeveer 10-15 min. gaar. Giet de aardappelen af en laat even afkoelen. Hak de bieslook en de bladpeterselie fijn en meng met de Griekse yoghurt en mayonaise. Proef en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing onder de aardappelen. Serveer de aardappelsalade met de chipolata's en de courgettes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
405 KJ
Energie
97 kcal
Vetten
6.7 g
Fats acid satured
2.1 g
Koolhydraten
4.5 g
waarvan suikers
1.3 g
Eiwitten
4.3 g
salt
0.39 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.