Kippenbrazade met gekaramelliseerde venkel en rucolapuree | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Kippenbrazade met gekaramelliseerde venkel en rucolapuree

Kippenbrazade met gekaramelliseerde venkel en rucolapuree

Voorbereiding 5 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 5 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid
  1. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook gaar in ongeveer 20-25 min.
  2. Snij de droge uiteinden van de venkel en snij de knol doormidden en in plakken. Hak de peterselie fijn. Bak de venkelplakjes 7 min. in boter. Bak intussen de brazades in ongeveer 10 min. gaar in een tweede pan met boter (of op de barbecue). Voeg een vers klontje boter toe aan de venkel en bestrooi met de suiker. Draai de plakjes om en laat 2 min. karamelliseren op een zacht vuur. Blus met het citroensap en breng op smaak met peper, zout en de bladpeterselie.
  3. Giet de aardappelen af en stamp samen met de rucola, een klontje boter en een geutje melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de puree met de kippenbrazades en de venkel.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 381 KJ
Energie 91 kcal
Vetten 3.9 g
Fats acid satured 2.0 g
Koolhydraten 8.1 g
waarvan suikers 1.6 g
Eiwitten 5.3 g
salt 0.31 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • puree-aardappelen 500 g
  • venkel(s) 1
  • bladpeterselie 3 g
  • kippenbrazades 300 g
  • citroen 0.25
  • rucola 35 g

Niet inbegrepen in de box

  • suiker 0.5 el
  • boter
  • melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • puree-aardappelen 500 g
  • venkel(s) 1
  • bladpeterselie 3 g
  • kippenbrazades 300 g
  • citroen 0.25
  • rucola 35 g

Niet inbegrepen in de box

  • suiker 0.5 el
  • boter
  • melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout