Kippenbrazade met gekaramelliseerde venkel en rucolapuree
Kippenbrazade met gekaramelliseerde venkel en rucolapuree
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil de aardappelen, snij in stukken en kook gaar in ongeveer 20-25 min.
Snij de droge uiteinden van de venkel en snij de knol doormidden en in plakken. Hak de peterselie fijn. Bak de venkelplakjes 7 min. in boter. Bak intussen de brazades in ongeveer 10 min. gaar in een tweede pan met boter (of op de barbecue). Voeg een vers klontje boter toe aan de venkel en bestrooi met de suiker. Draai de plakjes om en laat 2 min. karamelliseren op een zacht vuur. Blus met het citroensap en breng op smaak met peper, zout en de bladpeterselie.
Giet de aardappelen af en stamp samen met de rucola, een klontje boter en een geutje melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de puree met de kippenbrazades en de venkel.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
381 KJ
Energie
91 kcal
Vetten
3.9 g
Fats acid satured
2.0 g
Koolhydraten
8.1 g
waarvan suikers
1.6 g
Eiwitten
5.3 g
salt
0.31 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.