Zomerrisotto met verse erwten en geroosterde radijzen
Zomerrisotto met verse erwten en geroosterde radijzen
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het loof van de radijzen, maar hou ongeveer 1 cm over. Was de radijzen en snij ze doormidden. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 min. in de hete oven.
Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op. Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Fruit de ui en knoflook 5 min. in olijfolie, op een zacht vuur. Draai het vuur iets hoger en bak de rijst glazig. Blus met de witte wijn. Draai het vuur terug lager en voeg een pollepel groentebouillon toe zodra de rijst droog wordt. Werk zo langzaam alle bouillon op. Dit duurt ongeveer 20 min. Haal de kookpot van het vuur.
Breng water aan de kook en blancheer de erwtjes 2-3 min. Meng ze met een klont boter en de helft van de Parmezaanse kaas onder de risotto. Kruid eventueel bij met peper. Serveer de risotto met de radijsjes, pijnboompitten en kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
740 KJ
Energie
176 kcal
Vetten
8.3 g
Fats acid satured
2.4 g
Koolhydraten
18 g
waarvan suikers
1.6 g
Eiwitten
4.9 g
salt
0.78 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.