Kip met gerookt spek, bloemkool, romanesco en krieltjes uit de oven
Kip met gerookt spek, bloemkool, romanesco en krieltjes uit de oven
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de krieltjes doormidden, leg ze samen met de rozemarijn in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 25 min. in de hete oven.
Snij de kerstomaten doormidden. Kruid de kippenborstfilets met peper. Wikkel de speklapjes rond de kippenborstfilets en leg ze samen met de bloemkool- en romanescoroosje en tomatenstukjes in een ovenschaal. Plet de knoflook tot moes en meng samen met de colombomix-kruiden, peper en zout door een flinke geut olijfolie. Besprenkel de kip en groenten met de gekruide olijfolie en schuif 20 min. in de hete oven.
Serveer de krieltjes met de kip en de groenten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
384 KJ
Energie
91 kcal
Vetten
3.7 g
Fats acid satured
0.8 g
Koolhydraten
6.0 g
waarvan suikers
1.2 g
Eiwitten
8.2 g
salt
0.09 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.