Salade van eendenborst met sinaasappeldressing en croutons
Salade van eendenborst met sinaasappeldressing en croutons
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil de rode biet en snij in dunne plakjes. Verwarm de azijn met de suiker en roer tot de suiker volledig opgelost is. Giet het mengsel over de rode biet en laat even marineren.
Kruid de eendenborst met peper en zout en leg met de velkant in een hete pan, op een middelhoog vuur. Laat 6 min. bakken, draai vervolgens het vuur wat lager en bak nog 2 min. verder, tot het vel goudkleurig en krokant is. Draai het vlees om en bak nog eens 2 min. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
Rasp de zeste van de sinaasappel en pers vervolgens het sap. Meng de zeste, het sap, de mosterd, de honing en een flinke geut olijfolie tot een dressing. Kruid met peper en zout. Verdeel de sla, bietenschijfjes, radijs en croutons over de borden. Snij de eendenborstfilet in plakjes en dresseer over de salade. Besprenkel met de vinaigrette.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
745 KJ
Energie
178 kcal
Vetten
11 g
Fats acid satured
3.5 g
Koolhydraten
14 g
waarvan suikers
11 g
Eiwitten
6.9 g
salt
0.24 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.