Vegetarische pita met gebakken aubergine, ei en komkommersalade
Vegetarische pita met gebakken aubergine, ei en komkommersalade
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergine in de lengte in 1 cm dikke plakken. Meng een flinke geut olijfolie met de ras el hanout. Leg de aubergine op een met bakpapier bekleden ovenplaat en kwast ze in met de olijfolie. Kruid met peper en zout en schuif 20-25 min. in de hete oven.
Kook de eieren in 9 min. hard. Giet af en spoel ze onder koud water. Laat even afkoelen en pel dan de eieren. Snij ze vervolgens in kwartjes.
Snij de komkommer in kleine blokjes en de tomaat in plakjes. Pel en snipper de rode ui. Hak de peterselie fijn. Plet de knoflook tot moes. Meng de tahin met het citroensap, de knoflook en de peterselie tot een smeuïg sausje. Kruid met peper en zout. Meng er de komkommerblokjes en rode ui door. Verwarm de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking en vul met de aubergine, de partjes ei, tomatenschijfjes en de komkommersalade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
368 KJ
Energie
88 kcal
Vetten
4.4 g
Fats acid satured
0.9 g
Koolhydraten
7.5 g
waarvan suikers
1.9 g
Eiwitten
3.8 g
salt
0.17 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.