Giet het vocht van de tofu af, dep droog met keukenpapier en snij in blokjes van 1 cm. Bak de tofu in 5 min. goudbruin in arachideolie, op een middelhoog vuur. Voeg de helft van de sojasaus en de sesamolie toe. Roer om en laat 5 min. verder bakken totdat ze een mooi korstje krijgen.
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Snij de shiitake in repen en de lente-ui in ringen. Verwarm arachideolie in een antikleefpan of wok en bak de helft van de lente-ui 2 min. Voeg de shiitake en cashewnoten toe en roerbak 3 min. verder. Blus met de teriyakisaus en roerbak nog 2 min. verder.
Giet de noedels af en spoel ze kort onder de koude kraan, zo ga je het plakken tegen. Meng er de overgebleven sesamolie en sojasaus onder. Serveer de noedels met de tofu, shiitake, sesamzaadjes en overgebleven lente-ui.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
681 KJ
Energie
162 kcal
Vetten
6.8 g
Fats acid satured
1.1 g
Koolhydraten
17 g
waarvan suikers
2.8 g
Eiwitten
7.8 g
salt
1.2 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.