Tomatenburger van americain, kappers en verse kruiden en quinoa
Tomatenburger van americain, kappers en verse kruiden en quinoa
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Kook de quinoa in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de munt, dille en dragon fijn. Giet de quinoa af, besprenkel met 1 scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en meng er de helft van de fijngesnipperde munt doorheen.
Meng de zure room met het citroensap en de dragon. Kruid met peper en zout. Meng het vlees met de kappers, de overgebleven munt, dille, het paneermeel, de eierdooiers en kruid met peper en zout. Vorm burgers (1 per persoon). Snij dikke schijven (1 per persoon) van de tomaat. Kruid met peper en zout.
Bak de tomatenschijven en de burgers in een hete gietijzeren grillpan in een scheut olijfolie. Snij de rode ui in ringen. Schik de tomatenschijven op elk bord en beleg met een burger. Serveer met de zure room, de uienringen, enkele blaadjes sla en de quinoa.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
874 KJ
Energie
208 kcal
Vetten
14 g
Fats acid satured
3.6 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
1.4 g
Eiwitten
8.4 g
salt
0.95 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.