Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aubergine en selder in blokjes. Snipper de ui en stoof aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Stoof de selder en aubergine even mee. Doe er de tomatenblokjes en rozijnen bij en laat 10 min. pruttelen. Kruid met peper en zout. Scheur de blaadjes basilicum en doe die bij de groenten. Schenk er de rode wijnazijn bij en schep er de suiker onder. Laat nog 5 min. pruttelen.
Zet de portabella’s op een bakplaat en bestrijk met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet ze 10 min. in de hete oven. Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Schenk zoveel bouillon over de couscous tot die onder staat. Dek af en laat even wellen. Roer na 5 min. los met een vork en kruid naar smaak.
Schep wat couscous op het midden van het bord. Leg er een portabella op en vul die met de caponata. Werk af met wat extra basilicum.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
291 KJ
Energie
69 kcal
Vetten
1.4 g
Fats acid satured
0.23 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
3.4 g
Eiwitten
2.2 g
salt
0.28 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.