Verwarm de oven op 190°C. Schil de aardappelen en snij in hapklare stukken. Kook ze gaar. Snij de bosuitjes in fijne ringetjes. Hak de koriander fijn. Pers de knoflook boven het kippengehakt en meng met de bosuitjes en koriander volgens smaak. Kruid met peper en zout. Rol de balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze 15 min. in de hete oven. Keer ze halverwege.
Blancheer de boontjes enkele minuten. Schil de gember. Doe de pruimenconfituur in een steelpannetje en zet op een laag vuurtje. Rasp er de gember boven en voeg de witte wijnazijn toe. Roer en laat even pruttelen. Stoof de boontjes aan in wat boter op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.
Prak de aardappelen met een klont boter en scheut melk tot een puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de puree met de boontjes en de gehaktballetjes. Schenk de pruimensaus over de balletjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
541 KJ
Energie
129 kcal
Vetten
4.5 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
14 g
waarvan suikers
7.8 g
Eiwitten
7.1 g
salt
0.24 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.