Pers de knoflook. Halveer de ui en snij ze in halve maantjes. Snij de zoete paprika in de lengte doormidden en snij in halve ringetjes. Snij de kalkoenlapjes in reepjes en kruid ze stevig met peper, zout, komijn en paprikapoeder.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de kalkoenreepjes in wat olijfolie gaar op een zacht vuurtje. Stoof ondertussen de rode ui, knoflook, zoete paprika en courgetteblokjes aan in olijfolie. Voeg er na enkele minuten de tomatenblokjes aan toe en kruid met peper en zout. Laat 10 min. met deksel pruttelen zodat de groenten garen.
Voeg de kalkoenreepjes toe aan het groentestoofpotje. Serveer met de rijst.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
509 KJ
Energie
121 kcal
Vetten
4.6 g
Fats acid satured
0.9 g
koolhydraten
12 g
waarvan suikers
1.6 g
Eiwitten
7.4 g
salt
0.13 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.