Verwarm de oven voor op de grillstand. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze beetgaar. Snij de selder in kleine stukjes. Blancheer de broccoli- en bloemkoolroosjes en de stukjes selder in gezouten kokend water tot ze beetgaar zijn.
Smelt de boter en voeg er beetje bij beetje de bloem aan toe. Blijf roeren tot je een koekjesgeur ruikt. Schenk er beetje per beetje de melk bij. Blijf roeren, de saus bindt zich. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak de worsten gaar in boter op een zacht vuurtje.
Vet een ovenschaal in met boter. Schik onderaan de aardappelen en schep er de groenten op. Schenk er de witte saus over en bestrooi met de gruyère. Zet de schotel onder de grill tot er zich een korstje vormt. Serveer de schotel met de gebakken worst. Kruid bij met peper.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
433 KJ
Energie
103 kcal
Vetten
5.3 g
Fats acid satured
2.8 g
koolhydraten
6.9 g
waarvan suikers
2.1 g
Eiwitten
6.6 g
salt
0.57 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.