Verwarm de oven voor op 180°C. Snij met een scherp mes 4 plakken uit het midden van de bloemkool. Verwarm wat olijfolie in een braadpan op een middelhoog vuur. Kruid de bloemkoolsteaks met peper en zout en bak 2 min. aan elke kant. Leg de steaks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 10 min. gaar in de oven.
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de komkommer en tomaat in kleine stukjes en hak de bladpeterselie en bieslook fijn. Meng de groenten, bladpeterselie en granaatappelpitten met een scheutje olijfolie en de helft van het citroensap door de bulgur. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de zure room met de tahini, bieslook en de rest van het citroensap. Proef en kruid met peper en zout. Serveer de bloemkoolsteaks met de bulgursalade en de tahinisaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
394 KJ
Energie
94 kcal
Vetten
4.1 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
10 g
waarvan suikers
2.1 g
Eiwitten
2.8 g
salt
0.08 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.