Halloumi-maisburgertjes met radijzensalsa en bieslookpuree
Halloumi-maisburgertjes met radijzensalsa en bieslookpuree
Voorbereiding20 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook in gezouten water in 20 min. gaar. Rasp de halloumi, klop de eieren los en giet de mais af.
Meng in een kom de mais met halloumi, eieren, colombokruiden en bloem. Voeg extra bloem toe als het mengsel te nat is. Kruid met peper en zout. Maak je handen nat en vorm burgertjes van het mais-mengsel (2 per persoon). Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de burgertjes in 5 à 6 min. krokant.
Pel en snipper de sjalot en hak de bieslook fijn. Meng de sjalot met de pijnboompitten, rauwkost, rode wijnazijn en een flinke scheut olijfolie. Proef en breng de salsa op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen af en stamp samen met de bieslook, een klontje boter, een scheutje melk, peper, zout en nootsmuskaat tot een smeuïge puree. Serveer de puree met de burgertjes en de radijzensalsa.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
598 KJ
Energie
143 kcal
Vetten
7.8 g
Fats acid satured
3.6 g
Koolhydraten
12 g
waarvan suikers
1.7 g
Eiwitten
5.2 g
salt
0.51 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.