Kalkoenschnitzel met andijviestoemp en salade met spekjes-vinaigrette
Kalkoenschnitzel met andijviestoemp en salade met spekjes-vinaigrette
Voorbereiding20 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook ze in gezouten water in 20 min. gaar. Snij de andijvie in repen, de lente-ui in ringen en halveer de kerstomaatjes. Maak de blaadjes van de sla los.
Verwarm wat olie in een steelpan en bak het spek in 5 min. knapperig. Plet de knoflook en voeg samen met de uitjes toe. Laat 2 min. bakken. Haal de pan van het vuur en voeg de azijn toe. Klop er de olijfolie door. Kruid met peper. Smelt een klontje boter in een pan op een middelhoog vuur en bak de schnitzels in 5 à 6 min. gaar. Smelt nog een klontje boter in een andere pan en stoof de andijvie in 5 min. gaar op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
Giet de aardappelen af, voeg de andijvie, een klontje boter, een scheutje melk, nootmuskaat, peper en zout toe en plet tot een stoemp. Schik de sla en tomaten op een schotel en giet er de vinaigrette over. Dien op met de stoemp en de schnitzels.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
464 KJ
Energie
111 kcal
Vetten
6.8 g
Fats acid satured
2.6 g
Koolhydraten
7.8 g
waarvan suikers
1.2 g
Eiwitten
4.2 g
salt
0.31 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.