Ravioli met paddenstoelen, Italiaanse ham en walnotensaus
Ravioli met paddenstoelen, Italiaanse ham en walnotensaus
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Snij de ham in reepjes en maak de shimeji los. Rooster de walnoten ongeveer 5 min. in een droge pan op een laag vuur (let op dat ze niet verbranden). Plet de knoflook tot moes en hak de walnoten grof.
Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen wat olie in een pan en bak de ham in ongeveer 5 min. knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak nu de shimeji 5 min. in dezelfde pan.
Mix de walnoten, het grootste deel van de pijnboompitten (hou wat over voor de afwerking), de mascarpone, de knoflook, oregano en 25ml(2p)/50 ml(4p) kookvocht van de pasta tot een smeuïge saus. Voeg samen met de ham toe aan de pan met shimeji. Laat nog 3 à 4 min. sudderen. Proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de ravioli met de walnotensaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
999 KJ
Energie
238 kcal
Vetten
17 g
Fats acid satured
6.3 g
Koolhydraten
12 g
waarvan suikers
2.2 g
Eiwitten
8.8 g
salt
1.1 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.