Gegrilde steak met geroosterde broccoli, krieltjes en kappertjesdressing
Gegrilde steak met geroosterde broccoli, krieltjes en kappertjesdressing
Voorbereiding5 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de krieltjes doormidden en leg ze in een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en zet 30 min. in de hete oven. Leg de broccoliroosjes in een andere ovenschotel en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Zet 20 min. mee in de oven.
Verhit de grillpan. Besprenkel de steaks met olijfolie, peper en zout en leg ze in de hete pan. Gril ongeveer 3 à 5 min. (afhankelijk van de dikte van de steak) aan elke kant voor een saignant resultaat. Haal de steaks uit de pan en laat 5 min. rusten onder een vel aluminiumfolie.
Hak de rozijnen, de uitgelekte ansjovis, de kappertjes en de bladpeterselie fijn en plet de knoflook tot moes. Meng dat alles met de balsamicoazijn en een flinke scheut olijfolie tot een grove dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de krieltjes en de broccoli uit de oven en meng er de dressing doorheen. Serveer samen met de steak.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
348 KJ
Energie
83 kcal
Vetten
2.5 g
Fats acid satured
0.45 g
Koolhydraten
6.0 g
waarvan suikers
1.6 g
Eiwitten
8.5 g
salt
0.19 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.