Chili sin carne van zoete aardappel met rijst en zure room
Chili sin carne van zoete aardappel met rijst en zure room
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Giet de kidneybonen af en spoel de bonen onder koud water. Verwarm wat olie in een stoofpot en stoof de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de paprika toe, stoof 2 min. verder en voeg dan de zoete aardappelblokjes toe. Roerbak 2 min. en voeg de tomatenblokjes, bonen en een glas water toe. Kruid met de colombomix, cayennepeper (naar uw smaak), peper en zout en laat 20 min., zonder deksel, sudderen op een laag vuur.
Kook de rijst in gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de koriander fijn. Serveer de chili met rijst, koriander en een toef zure room.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
479 KJ
Energie
114 kcal
Vetten
3.7 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
16 g
waarvan suikers
2.9 g
Eiwitten
2.9 g
salt
0.52 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.