Kook de penne in gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Hak het Spaans pepertje fijn (als je niet van pikant houdt, verwijder dan eerst de zaadjes).
Verwarm wat olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en Spaans pepertje op een laag vuur 2 min. aan. Zet het vuur iets hoger en voeg de spekblokjes toe. Roerbak in ongveer 5 min. knapperig. Voeg nu de gehakte tomaten toe en laat 8 à 10 min. sudderen op een laag vuur. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Giet de penne af en meng er de saus door. Serveer met de verse basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
846 KJ
Energie
201 kcal
Vetten
5.9 g
Fats acid satured
2.5 g
Koolhydraten
25 g
waarvan suikers
2.7 g
Eiwitten
11 g
salt
0.74 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.