Thaise currry met kippengehaktballetjes, bloemkool en shiitake
Thaise currry met kippengehaktballetjes, bloemkool en shiitake
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Kook de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de lente-ui en snij de shiitake in reepjes.
Meng het gehakt met de helft van de lente-ui en kruid met peper en zout. Maak je handen nat en rol het gehakt tot balletjes ter grootte van een walnoot. Verwarm wat olie in een pan en bak in ongeveer 4 min. de balletjes rondom bruin. Haal de balletjes uit de pan. Voeg opnieuw wat olie toe en stoof de overgebleven lente-ui 2 min. aan. Voeg de shiitake toe en roerbak 2 min. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe. Voeg de groene curry toe en meng 2 min. Leg de balletjes terug in de pan, blus met kokosmelk en laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg op het laatste moment het limoensap toe.
Hak de koriander fijn. Serveer de Thaise curry met de koriander en de rijst.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
703 KJ
Energie
167 kcal
Vetten
10 g
Fats acid satured
6.1 g
Koolhydraten
9.8 g
waarvan suikers
1.1 g
Eiwitten
8.9 g
salt
0.21 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.