Kabeljauwhaasje met tomaten en broodkruim uit de oven met rucolapuree
Kabeljauwhaasje met tomaten en broodkruim uit de oven met rucolapuree
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze in 20 à 25 min. gaar in gezouten water.
Hak de oregano fijn en plet de knoflook tot moes. Meng de oregano en knoflook met het paneermeel en de olijfolie en kruid met peper en zout. Snij de tomaten in partjes en de olijven doormidden. Leg de vis, de tomaten en olijven in een grote ovenschaal en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en werk af met het paneermeelmengsel. Zet 15 à 20 min. in de hete oven, of tot de vis gaar is en het paneermeel goudkleurig en knapperig is.
Giet de aardappelen af en plet samen met de rucola, een klontje boter en een scheutje melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat en serveer met de gegratineerde vis en tomaten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
241 KJ
Energie
58 kcal
Vetten
1.8 g
Fats acid satured
0.46 g
Koolhydraten
6.3 g
waarvan suikers
1.4 g
Eiwitten
3.6 g
salt
0.12 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.