Plantaardige steak met gebakken spruitjes en zoete aardappelfrietjes
Plantaardige steak met gebakken spruitjes en zoete aardappelfrietjes
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, kruid met peper en zout en zet 25 min. in de hete oven. Leg de hazelnoten in een ovenschaal en zet ze 5 min. mee in de oven.
Snij de spruiten doormidden. Pel en plet de knoflook met de vlakke kant van je mes. Verwarm wat olie in een pan op een laag vuur en bak de knoflook 3 min.. Haal ze uit de pan. Zet het vuur iets hoger en bak de spruitjes in 8 à 10 min. gaar. Kruid met peper en zout.
Smelt een klontje boter in een pan en bak de steaks in 5 min. gaar. Meng de zeste en het sap van de limoen en sinaasappel met de honing en olijfolie. Kruid met peper en zout. Hak de peterselie en hazelnoten fijn. Meng de vinaigrette en peterselie door de spruitjes. Serveer de spruitjes met de gebakken steak en zoete aardappelfrietjes en werk af met gehakte hazelnoten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
629 KJ
Energie
151 kcal
Vetten
11 g
Fats acid satured
2.4 g
Koolhydraten
8.5 g
waarvan suikers
4.1 g
Eiwitten
3.8 g
salt
0.35 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.