Boekweitsalade met pompoen, hazelnoten en sinaasappel
Boekweitsalade met pompoen, hazelnoten en sinaasappel
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en snij in partjes. Plet de knoflook. Leg de ui, de knoflook en de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Rooster 20 min. in de oven. Voeg de laatste 5 min. de hazelnoten toe.
Kook de boekweit in gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de falafel in 5 min. gaar. Schil de sinaasappel en snij de partjes tussen de vliesjes los (à vif). Snipper de lente-ui. Pers de citroen uit en hak de peterselie fijn.
Meng de boekweit met de groenten uit de oven, de sinaasappelpartjes, het citroensap, de lente-ui, peterselie en een scheutje olijfolie. Proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de falafel.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
765 KJ
Energie
182 kcal
Vetten
9.6 g
Fats acid satured
1.2 g
Koolhydraten
17 g
waarvan suikers
2.6 g
Eiwitten
4.5 g
salt
0.57 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.