Gehaktballetjes met tomatensaus en knolselderpuree
Gehaktballetjes met tomatensaus en knolselderpuree
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Pel de knoflook. Breng ze samen met de aardappelen aan de kook in licht gezouten water. Kook in 20 à 25 min. gaar. Voeg na 5 min. de knolselder toe.
Meng het gehakt met de pijnboompitten, het ei, paneermeel en de afgeriste tijmblaadjes. Kruid met peper en zout. Maak je handen nat en rol het gehakt tot balletjes ter grootte van walnoten. Verwarm wat olijfolie in een grote pan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Voeg de passata toe en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
Giet de aardappelen en knolselder af en stamp met een klontje boter, een snufje nootmuskaat, peper en zout tot een smeuïge puree. Serveer de gehaktballetjes met de puree.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
502 KJ
Energie
120 kcal
Vetten
6.9 g
Fats acid satured
2.1 g
Koolhydraten
8.3 g
waarvan suikers
1.5 g
Eiwitten
5.3 g
salt
0.24 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.