Gehaktballetjes met tomatensaus en knolselderpuree | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gehaktballetjes met tomatensaus en knolselderpuree

Gehaktballetjes met tomatensaus en knolselderpuree

Voorbereiding 5 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 5 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid
  1. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Pel de knoflook. Breng ze samen met de aardappelen aan de kook in licht gezouten water. Kook in 20 à 25 min. gaar. Voeg na 5 min. de knolselder toe.
  2. Meng het gehakt met de pijnboompitten, het ei, paneermeel en de afgeriste tijmblaadjes. Kruid met peper en zout. Maak je handen nat en rol het gehakt tot balletjes ter grootte van walnoten. Verwarm wat olijfolie in een grote pan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Voeg de passata toe en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
  3. Giet de aardappelen en knolselder af en stamp met een klontje boter, een snufje nootmuskaat, peper en zout tot een smeuïge puree. Serveer de gehaktballetjes met de puree.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 502 KJ
Energie 120 kcal
Vetten 6.9 g
Fats acid satured 2.1 g
Koolhydraten 8.3 g
waarvan suikers 1.5 g
Eiwitten 5.3 g
salt 0.24 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • aardappelen 500 g
  • teentjes knoflook 0.5
  • knolselderblokjes 250 g
  • schaal(schalen) gehakt varken/kalf 1
  • pijnboompitten 50 g
  • ei(eren) 1
  • tijm 3 g
  • passata 0.5 l

Niet inbegrepen in de box

  • paneermeel 25 g
  • olijfolie
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • aardappelen 500 g
  • teentjes knoflook 0.5
  • knolselderblokjes 250 g
  • schaal(schalen) gehakt varken/kalf 1
  • pijnboompitten 50 g
  • ei(eren) 1
  • tijm 3 g
  • passata 0.5 l

Niet inbegrepen in de box

  • paneermeel 25 g
  • olijfolie
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout