Kippenfiletrolletjes met pestorisotto en gegrilde pastinaak
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pastinaak op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster 20 min. in de oven.
Verwarm het water en los er de bouillonblokjes in op. Snipper de ui. Verwarm olijfolie in een kookpot en fruit de ui 3 min. aan. Voeg de rijst toe, bak 2 min. en blus met witte wijn. Voeg een pollepel hete bouillon toe. Blijf roeren en voeg meer bouillon toe als de rijst droog wordt. Werk zo alle bouillon op (ongeveer 20 min.). Haal de pot van het vuur zodra de risotto gaar is. Kruid met peper.
Verwarm een klontje boter in een pan en bak de kip in 10 à 15 min. gaar. Mix de basilicum, pijnboompitten, knoflook, kaas, een scheutje balsamicoazijn en een flinke scheut olijfolie tot een pesto. Kruid met peper en zout. Meng de pastinaakblokjes en de pesto door de risotto en serveer met de kip.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
492 KJ
Energie
117 kcal
Vetten
5.2 g
Fats acid satured
1.4 g
Koolhydraten
12 g
waarvan suikers
1.7 g
Eiwitten
4.4 g
salt
0.67 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.