Snipper de ui en de knoflook fijn. Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Schil de aardappelen, snij ze in hapklare stukken en kook ze gaar in gezouten water.
Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie op een middelhoog vuur. Bak de oesterzwammen en paddenstoelen 5 min. mee en kruid met peper en zout. Smelt ondertussen de boter en voeg er de bloem aan toe. Laat even bakken tot je koekjes ruikt. Voeg er geleidelijk de bouillon aan toe en meng tot een gebonden saus. Roer er de sojaroom onder en rits er de tijmblaadjes over. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Voeg de gebakken champignons toe en roer alles goed om.
Giet de aardappelen af en pureer ze met een scheutje melk en wat boter. Kruid met peper en zout. Serveer de puree met de paddenstoelenragout en geef er de sla bij. Bedruppel de sla met wat olijfolie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
267 KJ
Energie
64 kcal
Vetten
3.3 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
6.5 g
waarvan suikers
0.6 g
Eiwitten
1.6 g
salt
1.19 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.