Witte pens met zoete aardappelpuree, gegrilde pompoen en fris yoghurtsausje
Witte pens met zoete aardappelpuree, gegrilde pompoen en fris yoghurtsausje
Voorbereiding15 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de rode ui in halve ringen. Snij het stuk pompoen in halve maantjes. Leg de pompoenmaantjes in een bakblik samen met de rode ui. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet het bakblik 20 min. in de hete oven. Schil de bloemige en zoete aardappelen, snij in hapklare stukken en breng samen aan de kook.
Bak de witte pensen op een laag vuurtje in wat boter. Hak de munt fijn. Meng de geperste knoflook en de munt onder de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af en pureer ze met een scheutje melk en wat boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep op ieder bord wat puree en leg er de gegrilde pompoen op. Geef er de witte pens bij en werk af met een lepel frisse yoghurtsaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
494 KJ
Energie
118 kcal
Vetten
6.4 g
Fats acid satured
0.7 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
2.0 g
Eiwitten
3.2 g
salt
0.56 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.