Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tomaten in een bakblik. Kruid met peper en zout. Schenk er wat olie over. Hussel door elkaar en zet in de oven tot ze bijna knappen. Kook de rijst (zie verpakking). Snij de uitjes in ringetjes.
Teriyakisaus: schil en rasp de gember. Meng de maizena met het water tot een papje. Meng in een pannetje het water met de sojasaus, gember, honing en suiker. Pers er de knoflook bij. Verwarm op een laag vuurtje en breng aan de kook. Schenk er het maizenapapje bij en laat nog enkele minuten zachtjes pruttelen terwijl je roert. Haal van het vuur.
Stoof de spinazie aan in wat olie op een laag vuurtje. Kruid met peper en zout. Strijk de vis in met de saus. Bak ze aan 2 kanten gaar op een zacht vuurtje in wat olie. Smeer af en toe extra in. Meng de rijst met de uitjes. Breng op smaak met limoensap. Serveer de rijst met de groenten en de zalm. Garneer met de zaadjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
616 KJ
Energie
147 kcal
Vetten
6.2 g
Fats acid satured
1.8 g
koolhydraten
16 g
waarvan suikers
5.9 g
Eiwitten
5.7 g
salt
0.51 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.