Snij de tempeh in halve maantjes. Schenk er wat van de ketjap over, zorg dat de tempeh goed bedekt is met de saus en zet aan de kant. Snij de ui in 4 en haal de rokken uit elkaar. Snij de paprika in grote blokjes. Snij de lenteuitjes in fijne ringetjes. Spoel de bonen en de mais onder koud stromend water. Halveer de tomaatjes. Snij de avocado in kleine blokjes en hak de koriander fijn.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Maak de satés: rijg op een prikker achtereenvolgens een stukje gemarineerde tempeh, ui en paprika. Herhaal tot de prikker vol is. Bak ze op een laag vuurtje in wat olie. Draai ze regelmatig om. Bestrijk de tempeh eventueel af en toe met wat extra ketjap.
Meng de lenteuitjes met de mais, bonen, tomaatjes, avocado en koriander. Meng er de lauwe quinoa en een scheutje olie onder en kruid met peper en zout. Serveer de satés met de quinoa.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
519 KJ
Energie
124 kcal
Vetten
5.6 g
Fats acid satured
0.77 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
3.6 g
Eiwitten
4.7 g
salt
0.26 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.