Geroosterde bloemkool met hummusdressing, falafelburger en aardappeltjes
Geroosterde bloemkool met hummusdressing, falafelburger en aardappeltjes
Voorbereiding10 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Hak de peterselie fijn. Verdeel de roosjes bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel door elkaar en schuif een kwartiertje in de hete oven.
Roer de hummus los en schep bij de yoghurt. Meng goed door elkaar zodat je een consistente saus krijgt. Doe er de peterselie bij en breng op smaak met limoensap.
Stoom de aardappelen zoals vermeld op de verpakking. Bak de falafelburgers aan beide kanten op een laag vuurtje in wat olijfolie. Serveer de aardappelen met de burgers, de jonge sla en de geroosterde bloemkool. Verkruimel de schapenkaas over de sla en giet de hummusdressing over de bloemkoolroosjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
485 KJ
Energie
116 kcal
Vetten
6.5 g
Fats acid satured
1.9 g
Koolhydraten
9.4 g
waarvan suikers
1.8 g
Eiwitten
3.8 g
salt
0.35 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.